تاثیر موسیقی در یادگیری

تاثیر موسیقی در یادگیری
تاثیر موسیقی در یادگیری ؛ بعضی از افراد هنگام کار، مطالعه و یا حتی درس خواندن علاقه زیادی به گوش دادن موسیقی دارند. آن ها بر این باور اند که شنیدن موسیقی هنگام کار تمرکزشان را بالا می برد و می توانند به نحوه احسنت از پس آن کار بر بیایند. بر خلاف آن ها نیز افرادی هستند که هنگام کار کردن نمی توانند به موسیقی گوش دهند و موسیقی را عامل حواس پرتی و کاهش تمرکز می دانند .
این افراد برای انجام کار یا یادگیری بهتر درس به سکوت نیاز دارند تا عملکرد بهتری داشته باشند. اما آیا این موضوع حقیقت دارد که گوش دادن به موسیقی باعث می شود که دانش آموزان بهتر درس بخوانند؟ یا موسیقی یکی از عوامل حواس پرتی است که آن ها از آن بی خبر اند؟ ما در اینجا بررسی می کنیم که آیا موسیقی بر یادگیری تاثیر می گذارد یا خیر و اینکه آیا استفاده از آن در کنار روش های مطالعه و یادگیری به ما کمکی می کند یا خیر.
تقویت حافظه
قطعات موسیقی با توجه ریتم و ارتعاشات خاصی که دارد می تواند تاثیر متفاوتی بر روی عملکرد مغز و بدن افراد بگذارد و باعث تحریک احساسات و انگیزه افراد شود. یعنی موسیقی می تواند گاهی تاثیر منفی و گاهی تاثیر مثبت بر روی افراد بگذارد. موسیقی نیم کره چپ و راست مغز را به طور همزمان فعال می کند. فعال سازی جفت نیم کره ها می تواند یادگیری را به بالاترین حد ممکن رسانده و حافظه را تقویت نماید.
به عنوان مثال یک موسیقی با ریتم تند و با محتوای عالی باعث تحریک قوه یادگیری می شود همچنین باعث تقویت تمرکز در مطالعه، درس خواندن و نوشتن می شود. پس می توانیم از موسیقی به عنوان یکی از مهم ترین و بهترین راه های تقویت حافظه برای درس خواندن نام ببریم.
مزایای گوش دادن به موسیقی هنگام مطالعه و یا انجام کار
یکی از مزایای گوش دادن موسیقی در زمان مطالعه کاهش استرس است. با نزدیک شدن به زمان امتحانات اکثر دانش آموزان دچار استرس می شوند؛ استرس باعث می شود که دانش آموز هر چند مطالب را به یاد داشته باشد باز هم نتواند امتحان را به خوبی بدهد.
تحقیقات نشان می دهد که گوش دادن به موسیقی باعث کاهش کورتیزول می شود. کورتیزول هورمونی است که معمولاً مسئول احساس استرس و اضطراب درون ما است افراد هنگامی که روحیه مثبتی دارند، نسبت به زمانی که روحیه منفی یا خنثی دارند، در حل مشکلات بهتر عمل می کنند. موسیقی آرامش بخش همچنین به دانشآموزان مبتلا به استرس و اضطراب کمک بسیاری می کند و آن ها را آرام خواهد کرد. این آرامش در نهایت می تواند آن ها را به سمت مطالعه کارآمد تر و بهتر هدایت کند و موجب افزایش کیفیت مطالعه شود.
یکی دیگر از مزایای گوش دادن موسیقی هنگام مطالعه افزایش هوشیاری و تقویت حافظه است. گوش دادن به موسیقی باعث افزایش میزان سطح دوپامین مغز می شود. دوپامین یک انتقال دهنده عصبی است که باعث تقویت احساس شادی و هیجان می شود و در نتیجه موجب بالا رفتن سطح ادراک و شناخت مغز می شود.
معایب گوش دادن به موسیقی هنگام مطالعه و یا انجام کار
همانطور که گوش دادن به موسیقی دارای مزایای زیادی است می تواند معایبی نیز داشته باشد . اگر به طور دائم در زمان مطالعه و یا انجام کار موسیقی گوش بدهیم ممکن است برای ما مشکلاتی ایجاد کند. به عنوان مثال شما فقط و فقط زمانی می توانید مطالعه کنید که یک موسیقی پخش شود و یا فقط زمانی تمرکز دارید که به موسیقی خاصی گوش دهید . در این صورت در سر جلسه امتحان فقط در صورتی می توانید مطالب را به یاد آورید که موسیقی گوش دهید و این امر امکان پذیر نخواهد بود.
و یا اینکه در مواردی ریتم موسیقی آن قدر تند است که باعث ایجاد اختلال در یادگیری و مطالعه می شود.
حال به این مسئله برخورد می کنیم که در چه زمانی می توانیم همزمان با مطالعه و یا انجام کار به موسیقی گوش دهیم؟
ما به شما پیشنهاد می کنیم که همیشه و به صورت دائم از موسیقی استفاده نکنید و فقط در زمانی که صدای محیط زیاد است و باعث حواس پرتی شما می شود می توانید به یک موسیقی ملایم گوش دهید و یا زمانی که در هنگام مطالعه فکری به ذهنتان رسید و باعث شد که تمرکز شما از بین برود می توانید موسیقی گوش دهید.
در پایان می خواهیم به شما بگوییم که آیا موسیقی تاثیری بر یادگیری شما دارد یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید به شما بگوییم که مهم ترین عاملی که می تواند بر تاثیر موسیقی بر یادگیری شما اثر بگذارد عادت های شما است. همان طور که در ابتدای گفتیم شما باید بدانید که جزو کدام دسته از افراد هستید افرادی که موسیقی باعث افزایش تمرکزشان می شود یا باعث کاهش تمرکزشان .
برای فهمیدن این موضوع کافی است یک بار در زمان مطالعه و یا انجام کار به موسیقی گوش دهید در پایان کار اگر مشاهده کردید که هنگام گوش دادن موسیقی تمرکزتان بالا رفته و تاثیر مثبتی را در خودتان حس می کنید می توانید به موسیقی گوش دهید. دومین عامل نیز همان وابستگی به موسیقی است. اگر فکر می کنید به موسیقی وابستگی پیدا می کنید به طوری که در شرایط عادی بدون موسیقی دیگر نمی توانید درس بخوانید باید بگویم سریع تر این عادت را ترک کنید چرا که درس خواندن با موسیقی برای شما مفید نیست.
سخن پایانی
در نهایت این خود ما هستیم که باید با توجه به تیپ شخصیتی خودمون بهترین شرایط را برای درس خواندن فراهم کنیم. اما در آخر اگر عاشق گوش دادن به موسیقی هستید ، بدون شک این خبر خوبی خواهد بود . اما پیام ما این است که اجازه ندهید لیست های پخش موسیقی دلخواه شما در زمان مطالعه شما را تحت تاثیر قرار دهند بهتر است از موسیقی که متناسب با کارتان است استفاده کنید و یا از نظر انگیزه چیزی باشد که کاملاً دوست دارید ، به شما کمک می کند ، اما نباید بهترین آهنگ های شما باشند زیرا ممکن است شما را به یاد خاطرات گذشته بیاندازد .
ما در مدرسه کسب و کار silibs به بررسی تاثیر موسیقی بر یادگیری پرداختیم امید آن که شما را در یادگیری یاری داده باشیم .
دیدگاهتان را بنویسید