انگیزه انتخاب شغل آینده

انگیزه انتخاب شغل آینده
انگیزه انتخاب شغل آینده ؛ انتخاب یک شغل مناسب ممکن است یکی از دغدغه های هر فردی در هر سنی باشد و این سوال را مدام با خود تکرار کند که کدام شغل برای من مناسب تر است و در کدام شغل موفق تر خواهم بود. برای پاسخ به این سوال باید چند نکته را در نظر بگیریم که در ادامه این نکات را بررسی خواهیم کرد.
داشتن انگیزه
اولین انگیزه هر کاری می تواند علاقه ی خود فرد باشد. ما در ابتدا می بایست علاقه مندی های خود را بشناسیم و متوجه شویم که میل به انجام چه کاری داریم. در واقع باید بفهمیم از دیدن چه کاری لذت می بریم و مشتاق به انجام کدام کار می باشیم. اگر کار مورد علاقه ی خود رابشناسیم وبه آن کار مشغول شویم ممکن است بتوانیم با تمام ناملایمات و سختی های آن کار کنار بیاییم ودر برابر سختی های زیاد نیز تاب بیاوریم. این یکی از مهمترین دلایلی است که موجب می شود کار را نیمه کاره رها نکنیم و کاری دیگر را از صفر شروع نکنیم و دنبال کردن یک کار راه موفقیت را برای فرد هموارتر می کند.
مهارت و استعداد
از دیگر انگیزه های انتخاب یک شغل می توان به مهارت و استعداد اشاره نمود. و این نکته را هیچ کس جز خود فرد نمی تواند بیابد که در چه کاری استعداد دارد و مهارت اولیه ای در رابطه با آن کار دارد.البته گاهی اوقات والدین و دوستان می توانند فرد را راهنمایی کنند و به فرد متذکر شوند که چه استعدادی از آن دیده اند اما اول و آخر این خود شخص است که می تواند استعداد های درونی خود را کشف کند و در راستای آن استعداد, شغلی را انتخاب کند .
بررسی انگیزه انتخاب شغل آینده
توجه به نیاز بازار نیز از دیگر نکات مهم انتخاب شغل می باشد و می تواند یکی دیگر از انگیزه های انتخاب شغل باشد.فرد باید تحقیق کند و ببیند چه شغل هایی در بازار اشباع شده است و در حال حاضر نیازی به این شغل در بازار دیده نمی شود و کدام شغل در بازار کمتر وجود دارد و می تواند سود آوری خوبی داشته باشد.مانند فردی که می خواهد مغازه ای در بازار باز کند و راه اندازی کند, مغازه های اطراف را در نظر می گیرد و درست مشاهده می کند که کدام جنس در اطراف این مغازه و محل موجود نیست و مورد نیاز مردم است و مغازه را بر این اساس راه اندازی می کند.
مشاهده می کند که با توجه به نیاز مردم کسب در آمد بسیار خوبی شامل حالش خواهد شد.در مورد انتخاب شغل هم به همین شکل است منتها در حیطه ای وسیع تر.تفکر و تحقیق دراین زمینه می تواند کمک شایانی به افراد نماید.
انگیزه انتخاب شغل آینده (مشاوره شغلی)
مشاوره های شغلی و تحصیلی نیز می توانند فرد را در انتخاب شغل و رشته ای مناسب یاری دهند.اما تشخیص خود فرد با آگاهی بیشتر می تواند راه و شغل درست رابرای فرد آشکار کند.دوست داشتن یک درس و حل سریع مسائل مثلا ریاضی و فیزیک لزوما دلیلی برای انتخاب یک رشته ی مهندسی نیست.و اگر آگاهانه رشته و شغل انتخاب نشوند ممکن است در اوایل خیلی مناسب به نظر برسند اما با گذشت زمان از اطمینان و شوق فرد برای انتخاب این شغل کاسته خواهد شد.
این کار بسیار سختی است که بدون تجربه در یک شغل بتوانید شغل مورد نظر و مناسب خود را پیدا نمایید اما اگر درست انتخاب شود می تواند موجب موفقیت و پیشرفتی فوق العاده شود.پس بهتر است سه نکته ای که در بالا ذکر نمودیم را با دقت بررسی کنید و از درست چیدن همه ی نکات کنار هم مطمئن باشید تا بهترین شغل را برگزینید.
به خاطر داشته باشید که تنها علاقه و استعداد و تحصیل در رشته ی مورد نظر نمی تواند شما را به قله ی موفقیت برساند و شغلی بی نظیر را نصیب شما کند.مهمترین اصل مهارت است و شما باید حداقل مهارتی در زمینه شغل مورد نظرتان داشته باشید.در واقع بدون مهارت در هیچ شغلی موفق نخواهید بود و کسی قبول نمی کند که بدون مهارت برایش کار کنید.هر چقدر مهارت بیشتری داشته باشیم در ایفای شغل موفق تر عمل خواهیم کرد.استعداد هم لازمه ی مهارت است زیرا اگر در کاری استعداد داشته باشیم سریع تر به مهارت مورد نیاز دست خواهیم یافت.
نقش خانواده
به نظر من قبل از هر چیزی برای به دست آوردن انگیزه برای انتخاب شغل بهتر است خانواده ها دست به کار شوند و از همان دوران نوجوانی سعی داشته باشند فرزند خود را با حرفه ای که می دانند به آن علاقه مند است آشنا کنند تا به تدریج بتوانند آن حرفه را جزو توانایی های فرزندشان به حساب بیاورند و آن شغل را در ذهن فرد نهادینه کنند.به این صورت حتی اگر هم فرزند متوجه شود که اشتباه کرده است و میلی به انجام آن شغل ندارد هنوز فرصت های زیادی دارد و عمر خود را تلف ننموده است.و می تواند شغلی دیگر را تجربه کند وبه موفقیتی دیگر بیندیشد.
پس خانواده در این زمینه می تواند نقش مهمی را ایفا کند.اگر از طرف خانواده حمایت شویم در سنین نوجوانی و جوانی حتی می توانیم کار آموزی کنیم و حتما نیازی به کسب در آمد نداریم و تنها چیزی که بعدها مطمئنا به کارمان می آید تجربه است.همچنین سنین نوجوانی تا دانشجویی فرصت دارید که حرفه ای را برای خود در نظر بگیرید این زمان کمی نیست و مطمئنا خواهید توانست در این زمان زیاد شغل مورد نظر را انتخاب نمایید وانگیزه های زیادی را پیدا کنید و بر اساس این انگیزه ها شغل خوبی انتخاب نمایید و در آن شغل فعالیت داشته باشید.به طور کلی انگیزه های زیادی برای انتخاب شغل وجود دارند که ما در این یادداشت به چند نکته از این انگیزه ها اشاره نمودیم .
سخن پایانی
مهم این است که حرکتی از خود نشان دهیم و انگیزه ها را دنبال کنیم و تلاش کنیم تا در حرفه ای ماهر شویم.امروزه شرکت ها و موسسات زیادی هستند که به نیروی کار ماهر احتیاج دارند و همواره به دلیل کمبود نیروی کار ماهر با مشکل مواجه می شوند.خب جوانان امروزی نیز اغلب کمتر تلاش می کنند و به دنبال لقمه ای راحت تر هستند.همین امر موجب می شود دیرتر به موفقیت برسند و پله های ترقی را به کندی طی کنند.
ما در مدرسه کسب و کار silibs به بررسی انگیزه در انتخاب شغل پرداختیم باشد تا شما را در انتخاب شغل آینده تان یاری داده باشیم .
دیدگاهتان را بنویسید